Yoga

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Yoga is er in vele vormen, welke past er nu bij jou? Het is maar net wat je zoekt en wat jij eruit wilt halen. Yoga doe je op de eerste plaats voor jezelf. Om even helemaal bij jezelf te komen, om aandacht te hebben voor wat jij nodig hebt. Soms is dat rust en ontspanning, een andere keer zoek je weer wat meer uitdaging en haal je daar je energie uit.

Door aan yoga te doen ben je heel bewust bezig met je lichaam , je ademhaling en energie level. De verschillende houdingen, de ademtechnieken en de ontspanning. Dat is wat yoga met je doet. Met yoga kom je op een gezonde manier in beweging waardoor je niet alleen energie verbruikt, maar ook krijgt én behoudt.

Zo Yoga heeft als doel om yogales te geven die voor iedereen geschikt is. Lenig of juist niet, stoere yoga houdingen of juist heel klein en teder naar binnen toe. Alles is met elkaar verweven en hoort bij elkaar als Yin en Yang. Dus voel je welkom en beleef Zo Yoga.

“Wat voor lessen kun je bij Zo yoga volgen?”

-Yoga voor iedereen-

In deze les komen bijna alle facetten van de Hatha en de Yinyoga voorbij: adem, houdingen, balans, kracht… Verschillende staande, zittende en liggende yoga-houdingen (asana’s) worden in een rustig tempo afgewisseld. Je wordt je bewust van een goede ademhalingstechniek, waarmee je nog meer ruimte creëert in je lichaam en je geest!’

Door de ademhaling verminder je de spanning in je lichaam. Tijdens de les wordt meer achtergrond informatie gegeven over de houdingen en is er ruimte voor persoonlijke aandacht. De les eindigt met de ‘Savasana’ waarin we lichaam en geest volledig ontspannen.

Jong, oud, man, vrouw, lenig of juist helemaal niet. Het maakt niet uit deze lessen zijn echt voor iedereen die yoga wil doen en beleven.  Lekker even een momentje voor jezelf.  

-Yoga voor zwangeren-

Ben je zwanger en wil je echt even tijd voor jezelf in een prettige sfeer en je goed voorbereiden op je bevalling?  Denk dan vooral aan zwangerschapsyoga. Dit is een hele mooie en fijne manier om heel bewust met je zwangerschap en bevalling bezig te zijn.

Alles over de zwangerschapsyoga heb ik op de website van Zo mam gezet. Klik hier om door te gaan naar de website van Zo mam. 

-Yoga op de stoel-

Deze vorm van yoga komt steeds meer in en is een hele mooie manier om aan yoga te kunnen doen.
Het is de meest laagdrempelige vorm van yoga.

Een stoelyoga les bestaat uit het uitvoeren van rustige houdingen op een stoel. Deze vorm van bewegen is voor iedereen toegankelijk, ongeacht hoe lenig je bent of wat je conditie is. Een les is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.

Een stoelyoga les bestaat uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.  De lessen gaan uit van iemands eigen mogelijkheden. 

   -Yoga voor mannen-

Yoga en mannen is geen nieuwe combinatie: meer dan 2000 jaar lang werd yoga vooral door mannen beoefend. Pas de laatste decennia is deze sport in het Westen grotendeels door vrouwen omarmd. Maar het tij is gekeerd. Topsporters, advocaten, ondernemers, ambtenaren, politieagenten, beroepsmilitairen; steeds meer mannen doen aan yoga en meditatie.

In deze les komen bijna alle facetten van de hatha en yin yoga voorbij: adem, houdingen, balans, kracht… Verschillende staande, zittende en liggende yoga-houdingen (asana’s) worden in een rustig tempo afgewisseld. Je wordt je bewust van een goede ademhalingstechniek, waarmee je nog meer ruimte creëert in je lichaam en je geest!’

Mannen, jong, oud, lenig, ronduit niet zo lenig en voor alle mannen daar tussen in, die heel graag aan yoga zouden willen doen, gewoon omdat het goed voor ze zou zijn, maar die net de drempel wat te hoog vinden. Samen sta je sterk toch?!

De lessen bestaan uit een combinatie van Hatha  en Yin yoga en is geschikt voor iedereen. 

Rooster

Maandag

09:00 - 10:10: Yoga voor mannen
19:45 - 21:00: Yoga voor iedereen
Dinsdag

09:15 - 10:30: Yoga voor iedereen
10:30 - 11:45: Yoga voor iedereen
13:00 - 14:15: Yin Yoga
19:15 - 20:30: Zwangerschapsyoga
20:30 - 21:45: Yoga voor iedereen
Woensdag

19:30 - 20:45: In Zwaag Zwangerschapsyoga
Donderdag

09:30 - 10:45: Yoga voor iedereen
19:15 - 20:30: Yoga voor iedereen
20:30 - 21:45: Yoga voor iedereen

Vrijdag

09:30 - 10:45: Yoga op de stoel
Op afspraak
Proefles yoga
Babymassage
Privelessen zwangerschapsyoga
Inschrijven

Proefles

Geef je op voor een gratis proefles om te ervaren of yoga bij jou past.

Marion Boon

Zo Yoga, yoga voor iedereen

Adres studio: Overspoor 21, Nibbixwoud

Zakelijk

KvK 53449479

BTW-nummer NL002121111B62