Yoga

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Yoga is er in vele vormen, welke past er nu bij jou? Het is maar net wat je zoekt en wat jij eruit wilt halen. Yoga doe je op de eerste plaats voor jezelf. Om even helemaal bij jezelf te komen, om aandacht te hebben voor wat jij nodig hebt. Soms is dat rust en ontspanning, een andere keer zoek je weer wat meer uitdaging en haal je daar je energie uit.

Door aan yoga te doen ben je heel bewust bezig met je lichaam , je ademhaling en energie level. De verschillende houdingen, de ademtechnieken en de ontspanning. Dat is wat yoga met je doet. Met yoga kom je op een gezonde manier in beweging waardoor je niet alleen energie verbruikt, maar ook krijgt én behoudt.

Zo Yoga heeft als doel om yogales te geven die voor iedereen geschikt is. Lenig of juist niet, stoere yoga houdingen of juist heel klein en teder naar binnen toe. Alles is met elkaar verweven en hoort bij elkaar als Yin en Yang. Dus voel je welkom en beleef Zo Yoga.

“Wat voor lessen kun je bij Zo yoga volgen?”

-Yoga voor iedereen-

In deze lessen wordt er vooral Hatha Yoga beoefend. Een fysieke en dynamische yoga-vorm, De verschillende houdingen (asana’s) volgen elkaar in rustig tempo op. Het is een misverstand te denken dat je er heel lening voor moet zijn. Juist deze fijne en gezonde manier van bewegen is echt voor iedereen. Met aandacht voor de ademhaling, het lichaam en ontspanning. Gezond voor lichaam en geest.

 

-Zwangerschapsyoga cursus-


De periode dat je zwanger bent is een bijzondere tijd. De geboorte van een kind is elke keer weer een wonder. Tijdens je zwangerschap ben je extra gevoelig voor invloeden van buitenaf en van binnenuit. Er gebeurt zoveel met je op emotioneel, lichamelijk én sociaal vlak.

Zwangerschapsyoga helpt je om zowel je zwangerschap als je bevalling intens en meer ontspannen te ervaren, vanuit een gevoel van respect en vertrouwen.

Juist in een periode van grote veranderingen, is het fijn om even helemaal uit je dagelijkse bezigheden te komen en je te richten op je zwangerschap, bevalling en jezelf.

Het brengt aandacht voor jou en je kindje, ontspanning en is informatief, helpt tijdens zwangerschap en bevalling. Het is natuurlijk niet voor niets dat zwangerschapsyoga ook wordt aanbevolen door verloskundigen!

-Yoga op de stoel-

Deze vorm van yoga komt steeds meer in en is een hele mooie manier om aan yoga te kunnen doen.
Het is de meest laagdrempelige vorm van yoga.

Een stoelyoga les bestaat uit het uitvoeren van rustige houdingen op een stoel. Deze vorm van bewegen is voor iedereen toegankelijk, ongeacht hoe lenig je bent of wat je conditie is. Een les is erop gericht om spieren en gewrichten soepeler te maken en je leert spanning los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren.

Een stoelyoga les bestaat uit ontspanning- en ademhalingsoefeningen, rek- en strekoefeningen, versterkende oefeningen, lichaamshoudingen, concentratietechnieken en meditatie.  De lessen gaan uit van iemands eigen mogelijkheden. 

-Yin Yoga-

In de Yin yogales geef je jezelf helemaal over aan de zwaartekracht. In de verschillende houdingen (poses) hoef jij je alleen maar te ontspannen. Yin yoga gaat over overgave en in verbinding zijn met jezelf. De les is erop gericht om ruimte te maken in het bindweefsel. Doordat je de houdingen langer aanhoudt, ontstaat er ruimte in zowel je lichaam als je geest. Yin en mindfulness zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ben je blessuregevoelig? Dan kan deze vorm van yoga iets voor jou zijn. Met aandacht en respect voor het lichaam mag je zijn wie je bent.

-Workshop-

Wil jij samen met je familie, vrienden, vriendinnen of collega’s een yoga workshop doen? Dat kan bij Zo Yoga. Voor bijvoorbeeld een verjaardag of een familie- of collega-uitje. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Iets drinken na afloop van de workshop behoort ook tot de mogelijkheden. In de studio van Zo Yoga of op een eigen locatie, alles is bespreekbaar. We maken er samen een gezellig en ongedwongen uurtje(s) van.

-Prive Ouder- en Kind yogasessies-

Yoga is voor iedereen en dus ook voor kinderen.
Er gebeurt zoveel in het leven van onze kinderen. Al op jonge leeftijd geven veel kinderen in deze tijd aan dat het soms allemaal wat overweldigend is dat er veel op hen afkomt. Ze weten gewoon even niet meer hoe ze bij zichzelf moeten komen en blijven. Dit brengt soms stress en angst met zich mee. Een onzeker en/of negatief zelfbeeld kan veel schade aanrichten bij kinderen.

Yoga kan kinderen helpen om te gaan met een teveel aan spanning, angst of trauma’s. Het kan helpen beter en vrijer te ademen, de kinderen leren hoe ze zich kunnen terugtrekken als ze een te veel aan prikkels ervaren, om zich te kunnen ontspannen wanneer er een stress situatie is. 

Door yoga te beoefenen met een ouder (of iemand anders die dicht bij het kind staat), voelt het vertrouwd en veilig genoeg. Jullie doen dit samen en zo krijgen jullie beide de handvatten die nodig zijn om weer te verbinden met het nu. 

In de yoga sessies wordt er naast de beoefening onder andere gewerkt met het geven van positieve affirmaties. Dit kun je vergelijken met het planten van een zaadje of het aanreiken van een ankertje. Dit kan in de vorm van een verhaal of in de yoga beoefeningen.

Het kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld, maar ook dat het kind zich sterker en krachtiger gaat voelen. 

‘Je bent goed zoals je bent’

De privé yoga sessies worden in overleg gepland in de studio van Zo Yoga of bij jou thuis. Voor materiaal wordt dan gezorgd.
De sessies zijn voor kinderen van 4 jaar t/m 15 jaar met een ouder.
Een sessie duurt ongeveer een uur. In dit uur besteed ik aandacht aan meditatie, ademhalen, leuke en op leeftijd gebaseerde oefeningen, ontspanning, massage’s en positieve affirmaties. 

Tarieven
– Een proefsessie: gratis
– Losse sessie: € 55,00
– Vijf lessen (in een keer betalen):  € 250,00

“Wanneer kan je de lessen bij Zo yoga volgen?”

Rooster

Maandag

18:15 - 19:30: Zwangerschapsyoga
19:30 - 20:45: Yoga voor iedereen
Dinsdag

09:30 - 10:45: Yoga voor iedereen
19:15 - 20:30: Yin Yoga
20:30 - 21:45: Yoga voor iedereen
Woensdag

19:15 - 20:30: Yoga voor iedereen
Donderdag

09:30 - 10:45: Yoga voor iedereen
19:15 - 20:30: Yoga voor iedereen
Vrijdag

10:00 - 11:30: Stoelyoga
Zaterdag

09:30 - 10:45: Yin yoga
Inschrijven

Proefles

Geef je op voor een gratis proefles om te ervaren of yoga bij jou past.

Marion Boon

Zo Yoga, Natuurlijk yoga jou

Overspoor 64 M, Nibbixwoud

Correspondentie-adres

Kolgans 22, 1688 WS Nibbixwoud

Zakelijk

KvK 53449479

BTW-nummer NL002121111B62